Gensyn med sidste års vinder af årets tekstforfatter ved Revyernes Revy – Leif Maibom

26.07.2023

Leif Maibom har skrevet professionelt til mange af landet revyer.
Han modtog i 2022 prisen for Årets Revyforfatter ved Revyernes Revy og havde følgende at sige om prisen, han modtog sidste år.

Hvad var det første du tænkte, da du fik prisen?

“Da jeg så nomineringerne, tænkte jeg: – Igen? Og blev glad, men tænkte også: – Nu må der da snart komme nogle yngre forfattere og prikke mig kærligt på skulderen og sige: Skal du ikke snart passe børnebørn?
Det skal jeg så ikke, for de er mellem 15 og 30 og vil nok have sig frabedt at blive passet op af mig, når de skal til fest.”

Hvad har det betydet for dig efterfølgende?
“Efterfølgende har prisen nok givet mig et påskud til at fortsætte. Jeg elsker at skrive, og kan nok ikke lade være, men tænker som sagt: – Der er jo også yngre.

Men jeg nyder at skrive, og med den livserfaring , jeg har nu, mener jeg også, at der kommer andre aspekter ind i mine tekster.”

 

Hvad betyder det for dig, at branchen fejres ved Revyernes Revy?
“Revyernes Revy er er fantastisk måde at få revyen som genre ud til lidt flere end de trofaste publikummere, jeg så meget gerne, at der blev gjort meget mere ud af fejringen. Den er jo for os, hvad Bodilprisen er for filmen, nemlig kritikernes kåring af årets bedste.
Jeg synes stadigvæk, at pressen har såden en lidt ‘revy-er-jo-ikke-finkultur-så-det-kan-vi-da-ikke-beskæftige-os-med’.
Det er synd, for revyerne er et stykke folkelig dansk kultur, der lige p.t. snart er de eneste, der laver aktuel satire.”

 

 

Vil du se, hvem der går med prisen den 20. august til dette års Revyernes Revy, kan du finde dine billetter på: www.teltet-bakken.dk

 

Nakskov revyen