Gensyn med sidste års vinder af årets revykomponist ved Revyernes Revy – Morten Wedendahl

15.08.2023

Morten Wedendahl er komponist og kapelmester og har været en del af revybranchen i mange år.

 

Han modtog i 2022 prisen for Årets Revykomponist ved Revyernes Revy, og havde følgende at sige om prisen, han modtog sidste år.

 

 

Hvad var det første du tænkte, da du fik prisen?

Jeg har været nomineret adskillige gange i de sidste 20 år(!), og hver gang har jeg krydset fingre for, at det måske kunne udløse en pris, og endelig lykkedes det så i 2022 at få hevet prisen i land ved Revyernes Revy.

 

Det var den første følelse af glæde, der ramte mig.

Jeg er da også lidt stolt af at modtage prisen for 4. gang. Første gang var 1988, og senest i 2001. Så med et tidsspand på 34 år, fik prisen også en særlig plads i min personlige historik og karriere.

 

Hvad har det betydet for dig efterfølgende?
Det betyder altid meget at modtage en pris, som f.eks Årets Revykomponist.

Autorerne på revyerne færdes jo mest i baglandet, så en promovering som denne, er altid stærkt opløftende, og er med til at kaste lys over vores arbejde; et arbejde, som det brede publikum måske ikke altid er klar over omfanget af.

 

Musikken udgør, i runde tal, halvdelen af revyen, og formidler, understøtter og forstærker karakterer, tekster og atmosfære igennem revyen, og er jo en kunstart, der i høj grad påvirker underbevidstheden, også når den fungerer som underlæg og baggrund og i de mange skift, der er i løbet af forestillingen.

 

Endelig kan anerkendelsen føre til nye og spændende opgaver for komponisten, måske især fordi man i revysammenhæng får mulighed for at arbejde med mange musikalske udtryk,- nok den faktor, der gør arbejdet ekstra spændende og udfordrende.

 

Hvad betyder det for dig, at branchen fejres ved Revyernes Revy?
Revyernes Revy er ikke blot revy-Danmarks store “familiefest”, men symbol og flagskib for den unikke danske revytradition. En fejring af det talte og det sungne ord, ytringsfriheden, den politiske satire og samfunds – og selvkritik/ erkendelse, forløst gennem latter, smil, sågar tårer, det store fællesskab og den stille eftertanke.
Næppe nogen anden teatergenre er så bredspektret og så folkelig, i ordets bedste betydning. Så, der er virkeligt noget at fejre hvert år når sommeren går på hæld.

 

 

Vil du se, hvem der går med prisen den 20. august til dette års Revyernes Revy, kan du finde dine billetter på: www.teltet-bakken.dk 

 

 

Nakskov revyen