Cirkusrevyen er Danmarks største revy!

20.03.2024

Cirkusrevyen har i mange år været Danmarks største revy, og i år er ingen undtagelse. Revyen har nemlig plads til knap 1.300 gæster og har hele 81 forestillinger fordelt over 3 måneder. 

 

Joy-Maria Frederiksen, som er Cirkusrevyens instruktør, er blevet spurgt, hvordan Cirkusrevyen formår at appellere til så stort et publikum, hvortil hun svarer:

 

“Det er en disciplin som Cirkusrevyen har lykkedes rigtigt godt med i mange år … Og jeg tror, at det skyldes, at vi forsøger at være ret inkluderende omkring alle ved at være politiske men ikke partiske.
Vi forsøger at holde en balance, hvor hvis vi slår ud efter de blå, så slår vi også ud efter de røde … og det håber jeg gør, at alle føler sig inkluderet” 

Der bliver også taget højde for de forskellige demografier, der besøger revyen og Joy beskriver det selv således: “Vi sørger for også at have noget, der rækker ud over landets grænser … prøver på at favne alle … ved både at have en forståelse for udkantsdanmarks problemer, men kan også godt tage fat i noget, som er mere en storby ting”

Når man er Danmarks største revy, er det nødvendigt at vælge indlæg med omhu. Det kan være lidt af en omfattende opgave, fordi der er mange forfattere som sender deres numre og tekster ind. Derfor starter processen med, at Joy grovsorterer de tilsendte tekster, hvorefter hun samles med skuespillerne og kapelmesteren for at kigge dybere ind i teksterne. 

 

“Og på den måde får vi ligesom sorteret ud i det, og kogt det ned til den pulje, som vi gerne vil bruge … Og så bestiller vi jo selvfølgelig også tekster fra vores store håndfulde dygtige forfattere, som vi arbejder meget med. På den måde er det en sammenstøbning af elementer, som til sidst forhåbentligt bliver til en forestilling” – Joy

 

 Dog sker det også, at Cirkusrevyen fravælger numre, som de ellers i forvejen har brugt meget energi på og er gået langt med. Joy fortæller således: 

 

“Nogle gange forelsker vi os i et eller andet, som vi bare synes er virkelig sjovt, men så pludselig når man hører publikums reaktioner, så kan det være, at det bare slet ikke flyver, som vi havde håbet på.

Så kan der jo også ske det, at en situation ændrer sig … så meget, at man må sige hov – nu var det ikke aktuelt længere, eller at situationen blev en helt ny”.

Cirkusrevyen har i år premiere d. 16 maj og spiller frem til d. 25 august. Allerede nu løfter Joy sløret for nogle af de temaer og begivenheder, som muligvis har indflydelse på årets show:

 

Nu er vi jo først lige gået i gang … men altså klima, det er jo desværre stadig totalt meget på tapetet, fordi det er bare noget, som der bliver snakket meget om, fordi det er så sindssygt vigtigt.
Og når man siger det, så kan man jo ikke lade være også at sige landbruget og Co2 afgifter og alt det, som der er meget snak om nu” – Joy

 

Cirkusrevyen 2024